23. sep, 2016

Printen

Sinds ongeveer anderhalfjaar heb ik, of misschien moet ik zeggen...had ik met veel plezier een printer, de envy5534 van HP. Zeer tevreden mee en hij deed wat ik wilde. Tot ongeveer twee weken geleden op het schermpje de mededeling verscheen dat ik mijn cartridge moest verwisselen. Hé dacht ik zit er nog geen maand in een XL black 301 cartridge gekocht bij Kruidvat voor 19,99. Ja... weet je ik print best veel en deze cartridges werken... oef werkten ook uitstekend. Na enig krabbelen achter mijn oren heb ik hem er uit gehaald en weer opnieuw geplaatst...eureka hij doet het weer. Maar de vreugde was van korte duur, toen ik een dag later opnieuw wilde printen gebeurde weer hetzelfde en dus deed ik ook weer hetzelfde...kortom bij elke prinsessie hetzelfde en soms meer dan één keer.

Later hoofde ik van veschillende media dat HP zonder waarschuwing en vragen om toestemming software op mijn printer, die ik eerlijk gekocht en betaald hebt, heeft geïnstaleerd die het andere inkt dan van HP doet weigeren. Naar mijn mening riekt dit toch wel naar semi crimineel gedrag, of gewoon echt crimineel. Mag toch aannemen dat de printer mijn eigendom is en dan is het ongevraagd inbreken er op en instaleren van software dat in mijn nadeel werkt een onwettelijke daad is. Zou verdorie mooi zijn als dit gemeengoed zou worden, koop ik straks een auto en gaan zij even uitmaken welk merk bezine ik moet tanken. Stiekum weg laten we al veel van ons doen en laten bepalen door de multinationals.... wordt het eens geen tijd dat we het gewoon niet meer pikken? Een kopersstaking zou een prima middel zijn om corrigerend naar hen toe op te treden.

Dus ondanks dat ik de produkten van HP tot voor kort met plezier hebt gebruikt zal niets maar dan ook echt niets van ze kopen. Tot dat ze alles terugdraaien en openbaar hun excuses maken. Wat gratis inkt voor het ongemak zou ook wel moeten kunnen.

Zijn ze helemaal gek geworden????